| ALİMİN ÖNDERLİĞİ |
|
|
|
|
ALİMİN ÖNDERLİĞİ Yazarın özellikle vurguladığına göre bu ümmet, insanlık için çıkarılmış hayırlı bir ümmettir. Hayırlı oluşu, görevinden gelmektedir. Görevi ise; Allah’a iman, Allah’a davet, iyiliği emretme, kötülükten alıkoymadır.(1) Nerede bir insan topluluğu yaşıyorsa, Allah’ın, tarihî sürec içerisinde sürekli olgunlaştırarak artık kemale erdirdiği, üstümüzdeki tamamlanmış nimeti ve razı olduğu din; yani yaşama biçimi olan İslam’ı oralara götürme ve örnek bir yaşayışla sunma, yani tebliğ…(2)
Kitabta bir çok tesbitler var. Bunlardan birkaç tanesine dikkat çekmek istiyorum: Bunlardan biri kitaba da adını veren “âlimin önderliği” konusu. Bugün gerçek din âlimlerine ne de çok muhtacız. Şöyle bir düşünelim; Bugün gençlerimiz, insanlarımız kimleri örnek alıyor, kimlerin peşinden gidiyor..? Peki durumdan memnun muyuz? Gençlerimizin ahlakı, insanlığı nasıl? Üzülerek belirteyim ki, bugün insanımıza Âlimler değil, modacılar, sözde sanatçılar ya da zenginler yön vermektedir. Ve bu yüzden insanlar ruhsuzlaşarak makinalaşmıştır İkici bir husus gerçek din âlimlerini yetiştirecek müesseselerin açılmaması ve dînî ilimlerin küçümsenmesi, önemsenmemesidir. Müessesesi olmayan dinler ve ideolojiler unutulmaya, yok olmaya mahkumdur. Bugün okullarımızda yeteri kadar din eğitim ve öğretimine yer verilmemektedir Bu.gençlerden İslâmî bir kimlik ve davranış beklemek doğru değildir. Ne verdin ki, ne bekliyorsun… Yeterince olmasa da müsbet ilimlerle birlikte dînî ilimlere de yer veren İmam-Hatip Liselerine bile tahammül edilememekte ve kapanması için her tülü hileye, desiseye baş vurulmaktadır. İmam-Hatip Liseleri kapanınca, İlahiyat fakülteleri de kendiliğinden kapanacaktır. Bugün muhtac olduğumuz en önemli şey, gerçek din âlimlerini yetiştirecek okullar açmak, bu okullara sahip çıkmaktır. Esasen bunun alt yapısı imam-Hatip Liselerinde vardır. Bizim yapacağımız bu okullara sahip çıkmaktır. Eğer bu yapılırsa âlimin değerini anlayacak, onları örnek alacak, onların peşinden gidecek nesiller de yetişecektir. Üçüncü bir husus da ilim niçin elde edilmelidir konusudur. Bugün insanlar dünyevileştiği için, ilmi de sırf dünya için öğrenmektedirler. Oysa gerçek ilim kişiyi Allah’a götüren, ebedî hayatı kazanmamıza vesile olan ilimdir. Batı kültürünün etkisi ile yetişen vatandaşlarımızın pek çoğu bu inanç ve düşünceden mahrumdur. Samîmî bir müslümanın nihâî hedefi Yüce Allah’ın rızası ve Cennet’te Cemalüllah’tır. İslam, dünya ve âhiret mutluluğu için gönderilmiştir. Sözü uzatarak kitapla aranıza perde olmak istemiyorum. Bunlar gibi daha pek çok tesbit ve yorumlarla buluşacaksınız.Yüce Rabbimden bu eserin tesirini halketmesini, kardeşlerimin faydalanmasını ve daha nice böyle güzel eserlerle Hocamın bizlere ışık tutmasını diliyorum.” Kitap “Ukde” yayınlarından Nisan 2006 da çıkmıştır. 320 sayfadır.
|

![]() | Bugün | 132 |
![]() | Dün | 264 |
![]() | Bu Hafta | 1675 |
![]() | Geçen Hafta | 2432 |
![]() | Bu Ay | 10254 |
![]() | Geçen Ay | 9299 |
![]() | Toplam | 98102 |