www.cemalnar.com

Hadisi Şerif : "Bahil o adamdır ki, yanında anılırım da bana salat etmez."

İSLAM SANCISI PDF Yazdır e-Posta

İSLAM SANCISI

İslam’ı insanlara duyurma sancısı çeken bir yüreğin kağıda döktüğü 25 makaleden meydana gelen kitap, tebliğ, irşad, hizmet, eğitim, bireyden toplum ve devlete yürüme etrafında dönüp dolaşan yazılardan oluşur.
Kitabın macerasını şu sözler özetler mi bilmem: Geçen asır İslam medeniyetinin yıkılış asrı idi. İlmen yıkılış değildi belki, ama siyaseten yıkılıştı. İslam devleti mağlub olmuş, müslüman halklar birbirine düşürülmüş, ırkçı¬lık bünyede onulmaz yaralar açmış, müesseselerimiz bir bir tarihe karışmış... Hilafet yok, şeriat yok, medrese yok, tekke yok, vakıf yok olmuş. Akif anlatıyor "Safahat"ında. Hayret ediyorum, nasıl kalbi çatlamadı onun? Nasıl dayandılar bu yı-kılışın karşısında?.. Bu yangının, bu harabelerin, bu mezaristanın karşısında?.. Onlara çok acıyor ve rahmet okuyorum..
Biz ise şanslıyız onlara göre.. Biz yıkılan bir ülkede ye¬niden yapılanmalar görüyoruz az da olsa.. Yangın yerlerinde yeşermeler var. Mezaristan kabarıyor, ürperiyor, titriyor; öyle ümid ediyoruz ki ikinci İslam medeniyetini doğuracak. Ba¬şında Kur'an ve Sünnet fakültelerinden ehliyetle yetişmiş alimler var bu doğumun, bu ümmetin. Canlarını, kanlarım, mallarını, izzetlerini, şereflerini ortaya koymuş da cihada gir¬miş kahramanlar var, rehberler var, mürşidler, mücahidler var. Zulüm görüyorsak da, yıkılmış yıkılacağı kadar, bundan son¬ra hep yapılanma var, gelişme var, diriliş var, ümidimiz var; seherdeyiz, şafak yakındır diyoruz.
Bu çağ çok zalimler gördü. Çok zalim sistemler gördü İslam'dan sonra. Ama hepsi de bitti, tükendi. Artık insanlara verecek bir şeyleri kalmadı. İflas ettiler. Bunalan insanlık aslında İslam’ı arıyor farkında olmadan.
İslam tam da böyle bir cahiliyye üstüne gelmişti zamanında. Yeniden gelecek, önce kendi insanıyla buluşacak, inananlarla buluşacak yeniden ve onlarla birlikte hep beraber tüm insanlığın gönül kapısını çalacak ve buluşacaklar mazlumlarla, mağdurlarla. Yeniden bir medeniyet inşa edecekler onlarla. Bu kitapta bu inşanın kodları verilmekte okuyucularına.

Kitaplar

Ziyaretci Sayacı

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün139
mod_vvisit_counterDün264
mod_vvisit_counterBu Hafta1682
mod_vvisit_counterGeçen Hafta2432
mod_vvisit_counterBu Ay10261
mod_vvisit_counterGeçen Ay9299
mod_vvisit_counterToplam98109

Online (20 dakika önce): 14
Sizin IP'niz: 38.107.191.105
,
Bugün: Tem 30, 2010

[+]