|
İSLAMLAŞMA BİLİNCİ
Konuşurken sık sık "şuurlu müslüman" kavramını kul¬lanırız. Bir kısmını överiz insanların, bir kısmını da "şuursuzlukla, "bilinçsizlik"le itham ederiz. Bu yazarın kafasına da takıl¬mış. "Hadi anlat bakalım, şuurlu bir müslüman nasıl olur?" dense, acaba neler anlatacağız? Bu konuda yazılmış bazı ki¬tapları hatırlamış.. Bunlar iyi bir müslümanın nasıl olması ge¬rektiğini, müslümanın şahsiyet ve özelliklerini Kur'an ve sün¬net çerçevesinde işliyorlarmış.. Ama yazarın düşündüğü bunlardan biraz farklıymış. Diyor ki: “. Ben¬deniz işin biraz sistem tarafı ağır bassın istiyordum. İslam dışı yönetim ve yapılanmaları sorgulayıcı, İslam devlet ve hüküme¬tinin özelliklerini öğretici, dünya ve ülke siyasetini kavratıcı ol¬sun, insanımıza kafirler, münafıklar ve beramlarca aldatılmaya imkan bırakmayıcı bir şuur, bir bilinç kazandırsın, kısacası in¬sana, olaylara ve kurumlara İslamcı bir bakış, bir feraset getir¬sin ve üstelik bunu da kestirmeden yapsın istiyordum. Kur'an ve sünnetin özü olsun ama, uzun uzun deliller, tahliller, hik¬metler ve yorumlardan uzak, kısa ve öz olsun istiyordum. Yazar 38 başlık seçmiş bilinçli bir Müslüman için. 156 sayfada bunu özetlemiş. Her yazı bir kitap sanki. Lise ve üniversite gençliğinin, öğretmen ve İmam hatiplerin el kitabı. Oku oku ve saatlerce yorumla, aç ayrıntılarıyla… tam bir el kitabı yani. İmanda tutunda devlete kadar, emperyalizmden tutn da içimizdeki kafir ve münafıklara kadar, anayasadan tutun da yasama, yürütme ve yargıya kadar, partiden lidere, ekonomiden eğitim ve irşada kadar her bir konu kitaplık çapta makalelerle sunulmuş. İslamcı gençliğin bu el kitabı olarak yazılanların en güzellerinden bir eser.
|